资源预览内容
第1页 / 共9页
第2页 / 共9页
第3页 / 共9页
第4页 / 共9页
第5页 / 共9页
第6页 / 共9页
第7页 / 共9页
第8页 / 共9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述
Unit 5 Canada-“The True North ”阅读理解组块专练练速度(限时:35分钟).阅读理解A(2016河北五校联盟质检二)As a substitute teacher, my daily routine involves driving to a new school almost every day so Im usually unable to anticipate (预料) the days events, good or bad!On one particular day, I was teaching in a very difficult class. I was managing behavior all the morning and by lunch time, I knew I needed coffee to even consider surviving the afternoon. So on my lunch break, I drove to a nearby plaza to get a cup of coffee. Upon returning to the car I realized I had locked my keys and my phone inside! I had about 15 minutes to get back to the school which was a good 4 or 5minute drive away. I contemplated (考虑) rushing back, but it being winter, I thought a nasty fall on ice would only make the situation much worse.So I ran into a McDonalds which was in the same plaza and asked the man at the counter who happened to be the manager to please call me a cab. I briefly explained my situation to him, and I could tell by the look in his eyes that he empathized. He hurried to the back to use the phone while I paced in the restaurant. I had less than 10 minutes to get back to my school at this point.The manager returned only to tell me that the cab company had put him on hold and then the line got disconnected, and that he was now on hold again, but had not been able to request the cab yet. My expression, I assume, began to resemble some combination of hopelessness and fear.Without a thought, he grabbed his coat and offered to drive me to the school. Without hesitation, I followed him into his car and made it back into my classroom with 2 minutes to spare before the bell!Upon arriving at the school, I thanked this man endlessly. His calm behavior and kind nature made me think he was probably a wonderful manager to work for, and also a wonderful human being to have on this earth. This experience makes me realize that out of every seemingly hopeless situation, there is the opportunity for acts of kindness to transpire (发生), which can have an unimaginable impact (影响) on those who receive them.语篇解读:本文是一篇记叙文。主要介绍了作者在购物中心喝完咖啡后发现车钥匙和手机都被锁在了车里,他在麦当劳向经理寻求帮助,并最终在这位经理的帮助下及时赶回学校的故事。1Why did the author want to get a cup of coffee?ABecause he was very thirsty at that time.BBecause he was only interested in drinking coffee.CBecause he had to refresh himself for the classes in the afternoon.DBecause he wanted to do something special to pass the whole afternoon.解析:选C细节理解题。根据第二段中的“. I knew I needed coffee to even consider surviving the afternoon.”可知,作者需要咖啡使自己下午上课有精神。2The author _ so he gave up the idea of going back to school on foot when he found his keys and phone were locked inside the car.Awas too tired to walk furtherBwas afraid of falling down on iceCasked the manager to call him a cabDdecided to take a school bus解析:选B细节理解题。根据第二段中的“I contemplated (考虑) rushing back . the situation much worse.”可知,作者担心徒步跑回学校就有可能会跌倒在有冰的路上,因此就放弃了那种想法,所以选B。3The author has probably stayed in the McDonalds for _.A15 minutesB89 minutesC45 minutes D2 minutes解析:选B数字计算题。根据第二段中的“I had about 15 minutes to get back to the school which was a good 4 or 5minute drive away.”和第五段中的“. I followed him into his car and made it back into my classroom with 2 minutes to spare before the bell!”可知,作者所在的地方开车回学校需四五分钟,而回学校后离上课时间还有两分钟,因此选B。4What kind of person is the manager?AKindhearted. BFaithful.CGentle. DDependable.解析:选A细节理解题。根据全文的内容以及文章最后一段中的“His calm behavior and kind nature made me think he was probably a wonderful manager to work for .”可知,这个经理心地善良。B(2016石家庄高三教学质检二)Almost everybody in America will spend a part of his or her life behind a shopping cart. They will in a lifetime, push the chromeplated_contraptions many miles. But few will know or even think to ask who it was that invented them.Sylvan N. Goldman invented the shopping cart in 1937. At that time he was in the supermarket business. Every day he would see shoppers lugging groceries around in baskets they had to carry.One day Goldman suddenly had the idea of putting baskets on wheels. The wheeled baskets would make shopping much easier for his customers, and would help to attract more business.On June 4, 1937, Goldmans first carts were ready for use in his market. He was terribly excited on the morning of that day as customers began arriving. He couldnt wait to see them using his invention.But Goldman was disappointed. Most shoppers gave the carts a long look, but hardly anybody would give them a try.After a while, Goldman decided to ask customers why they werent using his carts. “Dont you think this arm is strong enough to carry a shopping basket?” one shopper replied.But Goldman wasnt beaten yet. He knew his carts would be a great success if only he could persuade people to give them a try. To this end, Goldman hired a group of people to push carts around his market and pretend they
收藏 下载该资源
网站客服QQ:2055934822
金锄头文库版权所有
经营许可证:蜀ICP备13022795号 | 川公网安备 51140202000112号