资源预览内容
第1页 / 共14页
第2页 / 共14页
第3页 / 共14页
第4页 / 共14页
第5页 / 共14页
第6页 / 共14页
第7页 / 共14页
第8页 / 共14页
第9页 / 共14页
第10页 / 共14页
亲,该文档总共14页,到这儿已超出免费预览范围,如果喜欢就下载吧!
资源描述
温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。高考压轴冲刺练 四限时40分钟. 阅读理解A study has claimed that 3D films exercise the brain and improve short-term functioning in a similar way to brain-training tests. The research was led by neuroscientist Professor Patrick Fagan from Goldsmiths University in London. More than 100 people took part in the experiment, where participants watched Disney film Big Hero 6 in either standard format or RealD 3D. They also carried out a brain-training-style test before and after seeing a part from the film. The test covered memory, reaction times and cognitive(认知)function, and the results were subsequently compared. According to the research, participants experienced a 23 percent increase in cognitive skills, as well as an 11 percent increase in reaction times. Professor Fagan said that the results showed enough of an improvement in brain function to suggest that 3D could play a part in improving brain power in the future. “It is a fact that people are living longer and there is a noticeable decline in cognitive brain function in old age which can impair future quality of life. There has never been a better time to look at ways to improve brain function. The initial results of this study indicate that 3D films may potentially play a role in slowing this decline, ”he said. A second part of the experiment involved those watching the film with headsets that scanned brain activity and this too showed heightened activity when watching 3D. Professor Brendan Walker from Thrill Laboratory agreed with it. “Watching in 3D gives the viewer such an enriched and quality experience, as these results show, ”he said. “In evolutionary terms, the results of both parts of the test certainly make sense, ”Professor Fagan added. As Professor Brendan Walkers test concluded, 3D films are more immersive, and heighten the sensesthis, in turn, makes the brain run at quicker speeds. 【文章大意】本文属于说明文, 主要介绍了3D电影可以锻炼大脑, 使人变得更聪明。1. Which of the following statements is NOT true? A. 3D films could boost your brain power like brain-training tests. B. Participants often watch Disney films in the experiment. C. The older people grow, the worse the brain power becomes. D. The two professors mentioned in the passage hold the same point of view on 3D films. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段“participants watched Disney film Big Hero 6 in either standard format or RealD 3D”可知, 参与者观看了迪斯尼公司出品的标准格式和RealD 3D的超能陆战队, 而不是经常观看迪斯尼公司出品的电影。由此可知B项不正确。2. It can be implied from the second paragraph that_. A. more than one hundred people watched a Disney filmB. participants did IQ tests before the experimentC. the experiment failed to realize its purpose at lastD. 3D films have a positive influence on the brain power【解析】选D。推理判断题。根据第二段最后一句中“participants experienced a 23 percent increase in cognitive skills, as well as an 11 percent increase in reaction times”可知D项正确。根据第二段第二句可知, A项是直接信息, 不符题干要求; 根据第二段第三句可知, B项表述错误; 纵观全文可知, 实验取得了成功, 故C项表述错误。3. The underlined word“impair”in Paragraph 3 can be replaced by_. A. repairB. improveC. changeD. lower【解析】选D。词义猜测题。根据第三段“It is a fact that people are living longer and there is a noticeable decline in cognitive brain function in old age”可知, 人们的寿命变得更长了, 但在老年的时候, 大脑的认知功能有了明显的下降, 这可能使得未来的生活质量也随之降低。4. Which of the following best describes the attitude of Professor Brendan Walker towards the results of the experiment? A. Meaningful. B. Worried. C. Negative. D. Pessimistic. 【解析】选A。推理判断题。根据文章第四段“In evolutionary terms, the results of both parts of the test certainly make sense”可知, 从进化的角度来说, 两部分测试的结果当然都是很有意义的。meaningful有意义的; worried担心的; negative消极的; pessimistic悲观的。5. What can be the best title for the passage? A. Lets Go To See Disney Films! B. 3D Films Can Make People SmarterC. Brain-training Tests Are BetterD. Exercising the Brain Is Essential for the Elder People【解析】选B。主旨大意题。本文主要介绍了3D电影可以锻炼大脑, 能像大脑训练测试那样提高大脑短时间内的机能。Amy didnt have a little finger. It bothered James at first, but she seemed almost proud of it: She would refuse to use her five-fingered hand to hold him or move stray hairs from her eyes. She would always use her left hand, twisted and shocking. But that was only at the beginning of their relationship. After six months the missing digit became something like a comfort to Jameshed notice its absence in his hand and feel loved. It was something he couldnt explain to anyone else, and that made him love the missing finger even more. It was a secret between them both. There was, however, a certain thing James couldnt ask about. He wasnt sure how she lost her finger. It was the only unspeakable topic in the relationship. It didnt bother him very much. He wasnt a curious person. Hed occasionally slip and begin to ask, but mostly caught himself. When he didnt, shed get quiet in company or angry in private. Hed let her storm away and wait for the broken comb of her h
收藏 下载该资源
网站客服QQ:2055934822
金锄头文库版权所有
经营许可证:蜀ICP备13022795号 | 川公网安备 51140202000112号