资源预览内容
第1页 / 共6页
第2页 / 共6页
第3页 / 共6页
第4页 / 共6页
第5页 / 共6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述
Module 3 Literature.单句语法填空1Its bad manners to stare _ other people.答案:at2Monica and Paul walked to the door and talked _ a low voice so that others couldnt hear.答案:in3(2016成都市诊断性检测)The magazine _(intend) for the retired turned out to be a great success.答案:intended4(2016天津高考压轴卷) She is always talking as though she _(know) everything under the sun.答案:knew5The picture _(hang) on the wall is painted by my nephew.答案:hanging6I had hardly got to the office when my wife _(phone) me to go back home at once.答案:phoned7It was because he watched the TV play _he was late for class.答案:that8The boy managed to escape from the burning house, but he couldnt escape _(punish) because the fire was caused by his playing with matches.答案:being punished/punishment9Her mother was looking for her keys all day,but to her _(astonish),when she came home,the keys were in the door.答案:astonishment10Why do you look pale today?I was very concerned _ my mothers illness. I stayed awake last night.答案:about.阅读理解(2016德州市高三二模)When my daughter Sally was five,I bought Grimms Fairy Tales and read Snow White to her one night. At the end of the original Grimm tale,Snow Whites stepmother is made to put on redhot iron shoes and dance until she falls down dead.This came as something of a shock. I always thought fairy tales had happy endings. And I didnt want my fiveyearold daughter going to sleep thinking:“Thank goodness they tortured(折磨) that old woman to death.”Thats when I decided to write fairy tales.In the years that followed, I wrote tales nonstop and read them to Sally at bedtime. The Corn Dolly was based on a child who was always complaining; The Silly King was just a silly story Sally loved; I wrote The Witch and the Rainbow Cat for Sally because of her enormous appetite for stories about witches while Dr Bonocoluss Devil is a new version of the Faust legend.Nicobobinus, however, was different. I wrote this book when Sally was older and engaged with all things girls have to dowhos friends with who, who stuck a sticker on the back of whose boyfriend, or whatever thing she felt funny.Nicobobinus,the boy who could do anything, came out of my desire for a more innocent world. He lived a long time ago, in a city called Venice. Only his best friend, Rosie, knew he could,and nobody took any notice of anything Rosie said, because she was always having wild ideas anyway.Nicobobinus was so different that it turned out to be an instant hit. The Times called me“an author setting out to rival the classic fairy tales”. I asked Sally what she thought of Nicobobinus. She said it was her favourite.【文章大意】本文是一篇传记类文章。作者主要介绍了自己开始撰写童话故事的初衷并根据女儿的兴趣撰写的童话引起了巨大的反响。1What led the writer to start writing fairy tales for her daughter?AHis daughters strong interest in fairy tales.BThe frightening ends of past fairy tales.CHis desire to let his daughter know more stories.DHis attempt to fill his daughters bedtime with something.B解析:细节理解题。根据文章第二段的“This came as something of a shock. I always thought fairy tales had happy endings. And I didnt want my fiveyearold daughter going to sleep thinking:Thank goodness they tortured(折磨) that old woman to death.”可知作者因为过去的童话故事都有悲惨的结尾,作者不想让女儿面对这些可怕的结尾而撰写童话故事。故选B。2We can infer from the third paragraph that the writer _Awas a very productive fairy tale writerBcreated his stories out of his own interestCbased all his stories on some old legendsDnever described witches in his fairy talesA解析:推理判断题。根据文章第三段的第一句话“In the years that followed, I wrote tales nonstop and read them to Sally at bedtime.”可知作者是个多产作家。故选A。3When creating Nicobobinus, the first thing the writer considered was _Awhat story the publisher wanted to getBthe difference of the story from other storiesCproper ways to keep his daughter Sally innocentDthe shifts of his daughters interestsD解析:推理判断题。根据文章第四段整段内容可知作者创作Nicobobinus完全是根据他女儿的兴趣。故选D。4The underlined word “rival” in the last paragraph can be replaced by “_”AfollowBexploreCchallenge DrecommendC解析:词义猜测题。A.follow跟随;B.explore探索;C.challenge挑战;D.recommend推荐。根据文章前文的hit和rival后的classic fairy tales推断是敢于挑战古典童话故事的作家。故选C。.完形填空(2016河北衡水中学模拟)Face adversity(逆境) with a smileI told my friend Graham that I often cycle the two miles from my house to the town centre but unfortunately there is a big hill on the route. He replied, “You mean _1_.”He explained that I should be glad of the _2_ exercise that the hill provided.My _3_ to the hill has now changed. I used to _4_ as I approached it but now I tell myself the following. This hill will exercise my heart and lungs. It will help me to _5_ and get fit. It will mean that I live longer. This hill is my friend. _6_, I have a smile of _7_ as I reach the
收藏 下载该资源
网站客服QQ:2055934822
金锄头文库版权所有
经营许可证:蜀ICP备13022795号 | 川公网安备 51140202000112号