资源预览内容
第1页 / 共26页
第2页 / 共26页
第3页 / 共26页
第4页 / 共26页
第5页 / 共26页
第6页 / 共26页
第7页 / 共26页
第8页 / 共26页
第9页 / 共26页
第10页 / 共26页
亲,该文档总共26页,到这儿已超出免费预览范围,如果喜欢就下载吧!
资源描述
阅读理解日常生活类练习题1一、英语阅读理解日常生活类(含答案详细解析)1根据短文内容,选择最佳答案。Do you think your school rules are boring? Take a look at these rules.No huggingSomeschools in Portland and Florida started the ruleNo hugging in 2010.Twoyears later some schools in New Jersey and Brooklyn made the same rule.Thereason is cleartoavoid unsuitableinteractions (不适当的互动)between students.NobagsintoOnehigh school in Michigan doesnt allow bags into the classroom at all. Thethe classroomschool asks students to return to their lockers(储物柜) between classes fortheirbooks in order to make sure they are safe in lunchrooms and classrooms.No Ugg bootsItmight get very cold in winter in Pennsylvania, but students there arent( Ugg 靴子)allowed to wear their Ugg boots into class. Its to stop them from hidingthingslike mobile phones in the boots.No ballsAToronto school doesnt allow its students to bring any hard balls to school.Why? A parent was taken to hospital with a concussion(脑震荡) after beinghit by a ball.( 1) When did some schools in New Jersey make the rule no hugging?A. In 2008B. In 2010C. In 2012D. In 2014( 2) Where are the students at Michigan school asked to keep their books?A. In the lockersB. In the classroomsC. In the lunchroomsD. In teachers offices.( 3) Mobile phones are not allowed into class in _.A. one Portland school B. some schools in Florida C. one Pennsylvania school D. some schools in Brooklyn( 4) Who is the reason for a Toronto schools no balls rule?A. A teacherB. A doctorC. A studentD. A parent( 5) Where is the material probably from?A. A newspaperB. A websiteC. A speechD. A diary【答案】 ( 1) C( 2) A( 3) C( 4) D( 5) B【解析】 【分析】本文介绍几个学校的规则。( 1)推理题。根据 Some schools in Portland and Florida started the rule No hugging in 2010.Two years later some schools in New Jersey and Brooklyn made the same rule波特兰和佛罗里达的一些学校开始了这项规定2010年禁止拥抱。两年后,新泽西和布鲁克林的一些学校也制定了同样的规则,可知新泽西的一些学校2012年制定了 “禁止拥抱 ”的规则,故选C。( 2)细节题。根据 One high school in Michigan doesnt allow bags into the classroom at all.The school asks students to return to their lockers ,可知密歇根学校的学生被要求把书放在储物柜里 ,故选 A。( 3)推理题。根据 students there arent allowed to wear their Ugg boots into class. Its to stopthem from hiding things like mobile phones in the boots那里的学生不允许穿ugg 靴子上课,为了阻止他们把手机之类的东西藏在靴子里,可知Pennsylvania 不允许上课使用手机,故选 C。( 4)细节题。根据 A parent was taken to hospital with a concussion (脑震荡) after being hitby a ball 一名家长被球击中后因脑震荡被送往医院,可知多伦多学校“不准打球 ”规则的原因是因为一位家长,故选D。( 5)推理题。根据Interested? Click(点击)here to read more 有兴趣吗?点击这里阅读更多,可知文章来自网站,故选B。【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息。2阅读理解Last weekend, I took Lucy to a park, where she discovered a track with large bumps(凸块)and sharp tums. At first, I thought Lucy was able to ride her bike along the track, but she quickly found that her bike was too low to the ground and kept getting stuck on top of the bump.Lucy looked at me with fear because she was still a biking newbie. I tried to encourage her too, but really, I was thinking this is going to be a disaster. Not because I thought she would get hurt. More because I thought she wouldnt be able to pick up enough speed to balance, then get really discouraged, and give up quickly. I imagined her throwing her bicycle to the ground and then crying all the way home.But I was only half right. Lucy did have a lot of trouble riding the bike. She couldnt find her balance. She fell many times. At one point, she almost started crying because younger kids were getting angry that she was slowing everyone else down. But she did not give up. She kept picking herself up and trying again. She even took the bike off the track and into the main park to practice pushing off and picking up speed on a flat ground. When she felt more confident, she came back. Then she did it over and over again until she finally reached her goal of going around the whole track without falling once. Then she didnt want to leave and everyone was cheeringher on.This was not a day that ended in a disaster. It was a day when Lucy learned that perseverance pays off.( 1) Why was Lucy taken to the park last weekend ?A. TO play other kids.B. To discover a track for fun.C. To find her speed was too slow.D. To ride her bike along the track.(2) What does the underlined sentence probably mean in Paragraph 2?A. Lucy would get hurt and cry all the way home.B. Lucy would fear to ride the bike and get discouraged.C. Lucy would lose balance and slow the younger kids down.D. Lucy would have trouble riding the bike and give up soon.(3) What did Lucy take the bike into the main park for?A. Being cheered on by everyone.B. Getting
收藏 下载该资源
网站客服QQ:2055934822
金锄头文库版权所有
经营许可证:蜀ICP备13022795号 | 川公网安备 51140202000112号