资源预览内容
第1页 / 共2页
第2页 / 共2页
亲,该文档总共2页全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述
Unit 3 Computers Period 1 Warming Up & Reading课时巩固提升Nearly 80 percent of the Internet users are not satisfied with the performance of websites, an online survey has found. 450, 000 netizens(网民)express their dissatisfaction with the quality of e-governance in China, which has the worlds largest Internet population of more than 400 million users. More than 78 percent of web users said they are dissatisfied with websites where visitors can hardly find useful information or practical solutions to problems. Most people said it is difficult for web users to find updated information on food safety, social security, education, housing, medical care and employment. In an age when interaction between the government and web users has become increasingly important, many web users said government web pages also need to promote two-way exchanges and the public and policy-makers should hold more online chats. “Chinas e-governance only started a few years ago so there is a long way to go before it could become satisfactory. As the e-governance network becomes more important in an information age, the government does need to change from its traditional role as a ruler to a service provider”said Peng Xizhe, director of the School of Social Development and Public Policy at Fudan University. 【语篇概述】一项最新调查表明, 网民普遍认为网站的服务不尽如人意。. Skim the passage quickly and fill in the blank. Think it over and summarize the general idea of the text in about 20 words. The passage mainly tells us_. 答案:Nearly 80 percent of the Internet users are not satisfied with websites. Read the passage again and choose the best answers. 1. How many web users are dissatisfied with websites? A. More than 80%. B. Nearly 78%. C. More than 400 million. D. 79%. 【解析】选D。细节理解题。由第一段中的Nearly 80 percent和第三段中的More than 78 percent可知D项正确。由第二段知more than 400 million是指全部网民。2. The underlined word in Para. 4 is closest in meaning to“_”. A. oldB. latestC. fashionableD. modern【解析】选B。词义猜测题。updated“最新的, 更新的”, 故B项意义最接近。3. Which of the following is NOT true? A. Interaction between the government and web users has become more important in modern age. B. It is difficult for web users to find useful information on websites. C. The government should change its traditional role. D. There is no need for the public and policy-makers to chat online. 【解析】选D。细节理解题。由倒数第二段知A项正确; 由第三段知B项正确; 由最后一段知C项正确; 由倒数第二段知D项不正确。4. Useful information on websites does NOT include_. A. social securityB. jobsC. militaryD. education【解析】选C。细节理解题。由第四段内容知“military(军事)”不含在有用信息范围内。. Read the passage carefully and answer the following questions. 1. Why are netizens dissatisfied with websites? Because they can hardly find_ _from websites. 2. What should our government do in order to improve our websites according to the passage? Our government needs: (1) _ concerned common persons. (2) _ between the public and policy-makers. (3) _ as a ruler to a service provider. 答案:1. useful information or practical solutions to problems 2. (1)to update all kinds of information (2)to promote two-way exchanges (3)to change from its traditional role - 3 -
收藏 下载该资源
网站客服QQ:2055934822
金锄头文库版权所有
经营许可证:蜀ICP备13022795号 | 川公网安备 51140202000112号