资源预览内容
第1页 / 共3页
第2页 / 共3页
第3页 / 共3页
亲,该文档总共3页全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述
阅读理解专项练习50-41 AMr. Whitcomb Judson was a really clever man. He invented a special train that was pushed along by air and in 1893 he invented something like a zip(拉链) that could be used to open and close clothes. It could be used on mens trousers and on ladies dresses. He did not call his invention a zip but everybody says that he was the Father of the Zip. Mr. Judson tried to sell his invention but no one wanted it because it did not work very well. A Canadian changed Mr. Judsons invention and made it better. He made a zip that worked very well in 1913.This is the same zip we use today.41. Mr. Whitcomb Judson was a _ man. A. kind B. lazy C. clever D. foolish42. Mr. Whitcomb Judson invented _ in 1893. A. a special train B. something like a zip C. a washing machine D. a special car43. A zip can be used to _. A. open clothes B. close clothes C. open and close clothes D. make clothes44. A _ man changed Mr. Judsons invention and made it better. A. Chinese B. Canadian C. German D. Japanese45._ was called “Father of Zip”. A. Mr. Whitcomb Judson B. The Canadian C. Whitcombs father D. Whitcombs son【主旨大意】本文简要介绍了发明家Whitcomb Judson先生发明拉链的事情。41. C 细节理解题 根据第一句“Mr. Whitcomb Judson was a really clever man.”。可知。42. B 细节理解题 根据第二句“In 1893 he invented something like a zip that could be used to open and close clothes.”。可知。43. C 细节理解题 根据第二句“In 1893 he invented something like a zip that could be used to open and close clothes.”。可知。44. B 细节理解题 根据倒数第三句“A Canadian changed Mr Judson s invention and made it belter.”可知。45. A 细节理解题 根据第四句“He did not call his invention a rip but everybody says that he was the Father of the Zip.”可知。【2011雅安】BMr. Green and his wife had a dog. When they went out, they always left the dog inside the house. One evening they wanted to go to the cinema, so they left the dog in the house and locked the door and their garden gate. They went off in their car.When the film was finished, they went home. They opened the gate and put the car away. When they came to the front door, they found that the glass in the door was broken. The door was not locked and it was open. A robber! They went in and quickly looked in all the rooms to see if the robber had taken their things. However, everything was in the right place and nothing at all was missing.The dog was sleeping in the sitting-room. The wife was angry with the dog.“Why didnt you guard(保卫)the house?”she said. The dog was pleased to see Mr. and Mrs. Green. It began to wag(摇)its tail and then it went to a comer of the room and picked up something in its mouth. It went to the wife and dropped the thing at her feet. When she went to pick it up, she was very surprised. Can you guess what the dogs present was ?It was a mans finger!The end of the story is this. Mr. Green telephoned the police and told them everything. Three days later the police caught the robber. They found him easily.46.That evening Mr. Green and his wife _. A. took their dog to see a film B. left the dog alone at home C. went home before the film was finished D. locked the door and could not open it47.The robber stole(偷)_. A. everything from the house B. something expensive from the house C. nothing from the house D. a car from the house48. Why was the woman angry with the dog? _ A. Because she thought it had made the room dirty. B. Because she thought it had broken the glass. C. Because it wouldnt go to the cinema with her. D. Because she thought it hadnt guarded the house.49. The robber was caught easily because _. A. the police knew him B. the police happened to meet him C. Mr. Green know where he lived D. he had one of his fingers50. Mr. Green and his wife would _. A. like their dog more than before B. drive the dog away from their home C. let the dog bring home more presents D. ask the police to take the dog away 【主旨大意】本文讲述了一个聪明的小狗的故事,它勇敢地咬下了贼的手指,帮助警察快速地捉到盗贼。46. B 细节理解题 根据第一段的第三句“One evening they wanted to go to the cinema, so they left the dog in the house and Jacked the door and their garden gate.”可知。47. C 细节理解题 根据第二段的最后一句“However, everything was in the right place and nothing at all was missing.”可知。48. D 细节理解题 根据第二段的第三句“Why didnt you guard the house?”可知。49. B 推断理解题 根据第三段的最后两句“Can you guess what the dogs present was? It was s mans finger.”可知因为贼的手指被咬下来了,所以很容易找到。50. A 推断理解题 根据文章描述的小狗成为捉贼的英雄,可知主人会更加喜欢它。
收藏 下载该资源
网站客服QQ:2055934822
金锄头文库版权所有
经营许可证:蜀ICP备13022795号 | 川公网安备 51140202000112号