资源预览内容
第1页 / 共14页
第2页 / 共14页
第3页 / 共14页
第4页 / 共14页
第5页 / 共14页
第6页 / 共14页
第7页 / 共14页
第8页 / 共14页
第9页 / 共14页
第10页 / 共14页
亲,该文档总共14页,到这儿已超出免费预览范围,如果喜欢就下载吧!
资源描述
Module 2 Developing and Developed Countries.阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)AMy wifes friend Rachel wouldnt stop complaining (抱怨)For twenty minutes she had a series of complaints.She complained about her job.She complained about her companys new policies.She complained about the economy.Most of all, she complained about her lack of sales at work.I dont remember saying this, but Rachel likes to remind me that I finally stopped her from complaining by saying, “Rachel, will you please shut up?” Then I said, “It is really simple.You have a choice.You can accept your present job with a positive attitude and decide to do your best every day or you can find a new job in a new company.But whatever you do, stop complaining because its not doing you any good.Either change your job or change your attitude towards your job.”The conversation was over and so was our friendship, I thought, because Rachel wouldnt speak to me for a few months.Then my wife and I saw her at a party and she told me that while it didnt feel good to hear what I had said, she decided to take my advice.She stayed in her job, stopped complaining and started selling more.Three months after changing her attitude, her sales were up 30%.A year later, her sales were up 70%.Everyone in her company wanted to know how she was doing it.Rachel stopped complaining and started winning.How about you? Is complaining harming you or your team? If complaining is holding you back, I know how you feel.I used to be a complainer.Thats why I knew what Rachel needed to hear.I was in a similar situation 10 years ago.But Ive learned that when you stop complaining and take positive action, you start winning.Give it a try!【语篇解读】在作者的建议下,Rachel改变态度不再抱怨,工作业绩也提高了。1The writer wrote this passage to_.Aexplain the harm of complainingBshow how proud he is of himselfCsay sorry to Rachel for what he didDencourage readers to get rid of the habit of complaining【解析】作者意图题。通读全文可知,作者主要是讲不抱怨的好处,故可推断,他主要是想鼓励我们改变抱怨的习惯。【答案】D2Whats the writers advice to Rachel?ATo start a business of her own.BTo stop complaining in front of him.CTo stop talking to him for a few months.DTo find a new job or change her attitude towards her present job.【解析】细节理解题。根据第二段的“.Either change your job or change your attitude towards your job.”,可知应选D。【答案】D3What do we learn about Rachel?AShe is very easy to deal with.BShe is the best friend of the writer.CShe has benefited from what the writer said.DShe doesnt like following other peoples advice.【解析】推理判断题。根据第三段的“.she decided to take my advice.She stayed in her job, stopped complaining and started selling more.”可知,Rachel采纳了作者的建议,改变了抱怨的习惯,终于把业绩提上去了,故选C。【答案】C4How does the writer make his point clear?ABy telling stories of famous people.BBy referring to scientific data.CBy following the order of time.DBy giving examples.【解析】文章结构题。通读全文可知,作者主要是通过举Rachel和他自己的例子来说明他的观点的。【答案】DBAbout ten men in every hundred suffer from colour blindness in some way.Women are luckier; only about one in two hundred is affected in this matter.Perhaps, after all, it is safer to be driven by a woman!There are different forms of colour blindness.In some cases a man may not be able to see deep red.He may think that red, orange and yellow are all shadows of green.Sometimes a person cannot tell the difference between blue and green.In rare cases an unlucky man may see everything in shades of greena strange world indeed.Colour blindness in human beings is a strange thing to explain.In a single eye there are millions of very small things called “cones”These help us to see in a bright light and to tell difference between colours.There are also millions of “rods” (棒条体), but these are used for seeing when it is near dark.They show us shape but no colour.Some insects have favourite colours.Mosquitoes prefer blue to yellow.A red light will not attract insects, but a blue lamp will.In a similar way human beings also have favourite colours.Yet we are lucky.With the aid of the cones in our eyes we can see many beautiful colours by day, and with the aid of the rods we can see shapes at night.One day we may even learn more about the invisible colours around us.5The passage is mainly about _.Acolour and its surprising effectsBwomen being luckier than menCdangers caused by colour blindnessDcolour blindness【解析】主旨大意题。根据文章第一句话“About ten men in every hundred suffer from colour blindness in some way.”以及第二段首句“There are different forms of colour blindness.”可知,全文讲述的是有关“色盲”的一些事情,故选D项。【答案】D6According to the passage, with the help of the “cones”, we can_.Atell different shapesBsee in a weak lightCkill mosquitoesDtell orange from yellow【解析】细节理解题。根据第三段中的“.calledconesThese help us to see in a bright light and to tell difference between colours.”可知,答案为D项。【答案】D7Why do some people say it is safer to be driven by women?AWomen are more careful.BThe
收藏 下载该资源
网站客服QQ:2055934822
金锄头文库版权所有
经营许可证:蜀ICP备13022795号 | 川公网安备 51140202000112号