资源预览内容
第1页 / 共13页
第2页 / 共13页
第3页 / 共13页
第4页 / 共13页
第5页 / 共13页
第6页 / 共13页
第7页 / 共13页
第8页 / 共13页
第9页 / 共13页
第10页 / 共13页
亲,该文档总共13页,到这儿已超出免费预览范围,如果喜欢就下载吧!
资源描述
2022届新高考英语名校一月考题分类专题10(书面表达读后续写)期终考试专辑 解析版2021届湖南省长沙一中高三(上)期末英语试题第二节(满分25分)47. 阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。所续写短文的字数应为150字左右.Mary waited anxiously for her turn in the empty dressing room. Never had she been so nervous before. This competition was of vital importance to her comeback .“If I can win today,” she said to herself, “I can dance on the national stage next month.” Three months ago, her left arm was seriously injured in a car accident. After the medical treatment , she began to recover slowly. She practiced over and over again in order to regain her dancing skills.“Hi, Mary,” in rushed her friend Jessica. “How is your arm? Is it going to influence your performance?”“I guess it can be tolerated for I am to win the match . ” said Mary with a determined look.“Admirable! But I hear that a girl called Linda is really gifted and strong. She can be your real well-matched competitor. Come on!”After Jessica left, Mary decided to practice her most difficult spin . “If I dont try harder, I wont grasp this chance.” She thought. But her arm began to hurt, making her worried. “Mary, what makes you think you have a chance tonight?” she said to herself. After the pain was gone, she continued to warm up.A slim girl hurried in and put down an equipment bag on the chair. Then, she took out her dance dress quickly and put it on skillfully. Seeing Mary, she smiled politely and said “Hi, Im Linda. I am the next one!” Mary nodded in reply but felt uncomfortable. “This is just my competitor. Because of her, I may lose tonight.” Her mind was wandering when Linda let out a scream, “Oh, God, I cant find my music tape!” Linda searched her bag but in vain . “It may be missing on the way.” With these words, she then rushed out.Paragraph 1:Suddenly, Mary caught sight of a black box under the chair where Linda put her bag._Paragraph 2:Hearing her name called, Mary walked on the stage with her heart beating faster and faster._Suddenly, Mary caught sight of a black box under the chair where Linda put her bag. She went over and then opened the box to find Lindas tape was just inside. At that time, she was in a dilemma, “This is my chance to defeat her.” But on a second thought, she changed her mind, “If I hide it, I will win the competition but I may lose something.” She placed it on the chair carefully, leaving a note saying “Take it easy, we are the best.” Soon, its her turn to come on the stage.Hearing her name called, Mary walked on the stage with her heart beating faster and faster. She kept reminding herself, “I have been practicing for so long, and I will certainly make it.” But the serious pain in her arm came again when she was performing the most difficult spin. She fell down on the stage. At that moment, Linda came back in low spirits. To her surprise and relief she saw the tape and Marys note. With Marys kindness and encouragement, Linda finished her performance calmly and skillfully. Finally, Mary lost the game but she believed she had won everything.湖南省长郡中学2021届高三上学期英语期末试题第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Fortune Cookie FriendsJenny frowned (皱眉)as she helped her mother and father set out the cooking supplies in the shiny steel kitchen. Her family had just moved here from San Francisco, having bought a small restaurant, which was set to open in the next few days.“Moving here was a dumb idea, Jenny complained mostly to herselfWhats that?” Her mother asked, opening a box and lifting out several pots.Nothing, Jenny mumbled (咕哝).The girl had been angry about the move, but her parents had made the decision and were now too busy getting ready for the grand opening to listen to her complaints.The first few days at her new school hadnt been easy, either. She found it hard to talk to people she didnt know, and it seemed like the students hadnt even noticed her. Jenny sighed and got back to washing dishes.On the day of the grand opening, Jennys parents were all smiles, welcoming customers into the restaurant, brightly decorated in gold and red. Even Jenny was in a good mood as she rushed around, seating guests, handing out menus, and pouring tall glasses of water. This was a big day for her family.At one of the tables sat a family with two daughters who were about Jennys age. As she filled their glasses, Jenny realized the twins were in her class. Jenny ducked her head down so her long hair covered her face, and she turned
收藏 下载该资源
网站客服QQ:2055934822
金锄头文库版权所有
经营许可证:蜀ICP备13022795号 | 川公网安备 51140202000112号