资源预览内容
第1页 / 共27页
第2页 / 共27页
第3页 / 共27页
第4页 / 共27页
第5页 / 共27页
第6页 / 共27页
第7页 / 共27页
第8页 / 共27页
第9页 / 共27页
第10页 / 共27页
亲,该文档总共27页,到这儿已超出免费预览范围,如果喜欢就下载吧!
资源描述
2022年考博英语-全国医学统考考前拔高综合测试题(含答案带详解)1. 单选题问题1选项A.The prevalence of tele-medicine services among US companiesB.The advocacy of tele-medicine services in USC.The acceptance of tele-medicine services in USD.The disadvantages of tele-medicine services in US问题2选项A.They are lack of trust in tele-medicine servicesB.They are not adept at internet communicationC.They feel impolite without shaking hands with doctorsD.They are afraid of exposure of personal information问题3选项A.It ensure people more leisure timeB.It dont have to pay for the doctor visitC.lt can provide more personal environmentD.lt does little influence on work time【答案】第1题:C第2题:A第3题:D【解析】第1题:对于主旨的把握,可以通过短文首尾来解决。文章一开头说到美国的很多大中型企业为员工提供了远程医疗服务,但采用的很少。结尾处说到对于年轻人来说,远程医疗可能是一个好的选择。可知本文的主要讲述对象就是远程医疗,因此C选项正确。第2题:文中提到老年人不原因在网上看医生的原因是“older people dont have trust in telemedicine and services(他们不信任远程医疗服务)”,因此A选项正确。第3题:远程医疗对年轻人来说是个更好的选择,原因在于“It can cut down on the time away from work(它可以减少人们离开工作的时间)”,说明对工作时间影响不大。因此D选项正确。2. 单选题15.问题1选项A.The Chinese face cream.B.The American face cream.C.The French perfume.D.The medication.【答案】B【解析】A: My skin has suddenly gone rough and red, and spots keep breaking out. Is there anything I can do?B: Have you used anything different on your face, or have you been on any medication?A: I usually use Chinese face cream, but on my birthday Ive got some very expensive American face cream. It smells very nice. I wonder if that could be the problem.B: Do you have the face cream with you?A: Yes, here it is.B: It smells very strong. Maybe you are allergic to the perfume in it. I suggest you stop using it immediately.Q: What might be the cause for the womans skin problem?【解析】细节题。医生认为:Maybe you are allergic to the perfume in it,即他认为女士可能对这种面霜过敏。3. 单选题9.问题1选项A.Diarrhea.B.Vomiting.C.Nausea.D.A cold.【答案】C【解析】M: Im so sick in my stomach! W: Thats too bad. Have you been to the toilet? Any diarrhea dari or vomiting? M: Ive been to the toilet twice. But no diarrhea or vomiting. Perhaps I should drink something. Can I have a cup of hot tea? Q: What is the man suffering from? 【解析】推断题。男士说:Im so sick in my stomach(我只是有点反胃),故选C。4. 单选题14.问题1选项A.She is absent-minded.B.She is in high spirits.C.She is indifferent.D.She is compassionate.【答案】D【解析】W: Heres an extra blanket. Let me tuck you in. M: Youre so sweet. What is your name? W: My name is Alice. Ill be on shift during the day for the next few days. Q: What can be said of the woman? 【解析】细节题。对话中女士要给男士加一条毛毯,男士说:Youre so sweet,可知女士非常热心。5. 单选题26-30问题1选项A.He was the owner of a grocery store.B.He was a convict laboring at a junkyard.C.He struggled under the strain of poverty.D.He lived happily with his wife and three kids.问题2选项A.He is a stockbroker.B.He is an investment advisor.C.He is the manager of a mutual fund.D.He is a teacher at local community college.问题3选项A.Indecision.B.Arrogance.C.Ignorance.D.Fear.问题4选项A.He began teaching on investment at college.B.He began reading investment books and then began practicing.C.He began learning how to become a successful stockbroker.D.He began investing big money in a mutual fund each month.问题5选项A.Man errs as long as he strives.B.Failure is the mother of success.C.Where there is a will,there is a way.D.The good seaman is known in bad weather.【答案】第1题:C第2题:B第3题:D第4题:A第5题:C【解析】Twenty years ago, Jeff Harris hardly seemed on the road to wealth. (26) He was a college dropout who struggled to support his wife, DeAnn, and three kids, working as a grocery store clerk and at a junkyard where he melted scrap metal alongside convicts. “At times we were so broke that we washed our clothes in the bathtub because we couldnt afford the laundromat.” (27) Now hes a 49-year-old investment advisor and multimillionaire in York, South Carolina.There was one big reason Jeff pulled ahead of the pack: He always knew hed be rich. The reality is that 80 percent of Americans worth at least $5 million grew up in middle-class or lesser households, just like Jeff.“Wanting to be wealthy is a crucial first step,” says Harv Eker, author of Secrets of the Millionaire Mind. “(28) The biggest obstacle to wealth is fear. People are afraid to think big, but if you think small, youll only achieve small things.”It all started for Jeff when he met a stockbroker at a Christmas party. “Talking to him, it felt like discovering fire,” he says. (29) “I started reading books about investing during my breaks at the grocery store, and I began putting $25 a month in a mutual fund.” Next he taught a class at a local community college on investing. His students became his first clien
收藏 下载该资源
网站客服QQ:2055934822
金锄头文库版权所有
经营许可证:蜀ICP备13022795号 | 川公网安备 51140202000112号